Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AMD’nin yeni grafik teknolojisi her oyunu muhteşem kılıyor!

Nvidia uzun yıllardır DLSS

Nvidia uzun yıllardır DLSS teknolojisindeki yapay zekanın yardımıyla oyunlarda performansı artırıyor. AMD’nin bu teknolojinin karşılığı FSR’dir. FSR 3.0’ın piyasaya sürülmesinin ardından AMD, Fluid Motion Frame adı verilen yepyeni bir teknolojiyi tanıttı.

AMD Akışkan Hareketli Çerçeve nedir? Hangi GPU’lar destekliyor?

AMD, geliştirici desteğine ihtiyaç duymadan oyunlarda kare hızlarını artırmayı hedefleyen yeni bir teknolojiyi tanıttı. Akışkan Hareketli Çerçeve (FMF) adı verilen yeni kare oluşturma tekniği, AMD Adrenalin yazılımı aracılığıyla kullanılabilecek. FSR’ye benzer olsa da geliştirici desteği gerektirmemesi, hızla genişleyeceğini gösteriyor.

FMF, gerçek işlenmiş çerçevelerin arasına makine tarafından öğrenilen sanal çerçeveler yerleştirerek çalışır. Bu, görüntülenen kare hızını yapay olarak artırır ve sahne hareketini daha gerçekçi hale getirir.

AMD’ye göre FMF şu anda Starfield, Red Dead Redemption 2 ve The Witcher 3 dahil olmak üzere 12 oyunda destekleniyor. Ancak kullanıcılar Adrenaline sürücü ayarlarından herhangi bir DirectX 11 veya 12 oyunu için bunu etkinleştirebilirler.

Starfield'ın AMD'nin FSR'sine karşı Nvidia DLSS desteği aldığı bildiriliyor

Starfield’ın AMD’nin FSR’sine karşı Nvidia DLSS desteği aldığı bildiriliyor

Bethesda Games, Starfield için önemli güncellemeler duyurdu. Bunlara çok talep edilen DLSS teknolojisi desteği de dahildir.

FMF için tek kısıtlama şimdilik Radeon RX 7000 serisine özel olmasıdır. RX 7000 ailesinden bir ekran kartı kullanıyorsanız oyunlarda performans artışı elde etmek için en son Adrenalin güncellemesini yükleyebilirsiniz.

Fluid Motion Frame’in FidelityFX Süper Çözünürlük 3 (FSR 3) veya DLSS 3 gibi teknolojilere rakip olmadığını belirtmekte fayda var. Aslında yazılımda uygulandığından daha az performans artışı sağlayabilir. Ancak tüm oyunlarda kullanılabilmesi merak uyandırdı.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.