Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz: “Onlarca başarıya imza attık”

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz: “Onlarca başarıya imza attık”

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz ve Başkan Vekili Ali Deniz, Sivas 1 Nolu Şubesi bölge meclis toplantısına, Başkan Vekili Mesut Öner ve Ali Deniz, Ankara 6 Nolu Şubesi meclis toplantısına, Genel Başkan Vekili Ali Deniz katıldı. Eskişehir 1 Nolu Şube Bölge Meclis Toplantısı.

Eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü, istişarelerin yapıldığı, toplu sözleşme süreci ve kazanımların değerlendirildiği toplantıda konuşan Talat Yavuz, hak mücadelesinde bambaşka dönemler yaşadıklarını kaydetti. Haklar. özgürlük ve şöyle konuştu: “Kurulduğumuz günden bu yana sosyal ve mali hakların iyileştirilmesi, yasakların kaldırılması, sorunların çözülmesi, kişilik haklarının iyileştirilmesi için mücadele ettik, ter döktük. Bir yandan özentiliğe tamamen son vermeye çalışırken, diğer yandan dışarıdan gelen fikirlerin etkisiyle ders kitaplarındaki yabancı içeriklerden ve müfredattaki gizli mesajlardan kurtulmanın mücadelesini verdik. Bu anlamlı ve zorlu mücadele devam ediyor” dedi.

Sorunları tek tek saymakla yetinmediklerini, yol gösterdiler, yol açtılar ve ilerlediler: “Kayıpları durdurduk, kazanımları artırdık. Müfredattan ders kitaplarına, sınav sisteminden istihdam uygulamalarına kadar her konuyu konuştuk. Yasaklarla mücadelede başarılı olduk, temel hak ve özgürlükler konusunda ilerleme kaydettik. Kişilik, sosyal ve mali haklar konusunda önemli adımların atılmasını sağladık. “Onlarca başarıya imza attık.”

Toplu sözleşme sürecinde olanlara da değinen Yavuz, şöyle konuştu: “Her toplu sözleşmede olduğu gibi 7 dönemlik toplu sözleşmede de devlet çalışanlarının zaferi ve hakları için çalışan, ter döken, mücadele edenlerin farkını gördük. . Manipülasyonla sendikacılık oynayanlar, biz memurlar üzülüyoruz. “Toplu pazarlık zihniyetinin dışına çıkamayanların, toplu sözleşme hakkı veren anayasa değişikliğine ideolojik açıdan bakanların, toplu pazarlığın fırsat ve olanaklarını, eksikliklerini görmelerini beklemiyoruz. . 4688 Sayılı Kanun ve Sendikal Gücü Zayıflatan Tuzaklar.

Yavuz, Eğitim-Bir-Sen’i artıracaklarını, eğitimde yerli ve milli içerik üreteceklerini, insan kaynağını zenginleştireceklerini, sorunlara çözüm üreteceklerini ve yeni başarılar katacaklarını kaydetti.

Okullar ve bölgeler arasındaki kalite farkı giderilmeli, öğretmen açığı tamamen giderilmelidir.

Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner, organize kötülüğe ancak organize güç ve birlik ile karşı çıkılabileceğini, el ele tutuşarak, omuz omuza yürüyerek, birlik ve uyum içinde çalışarak sorunların çözülebileceğini, birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam ettiklerini söyledi. farkındalıktır.

Eğitim çalışanlarının sorunlarına değinen Öner, eğitimde fırsat ve fırsat eşitliğine vurgu yapılırken, öğretmen açığının kapatılmasına yönelik nitelikli politikalar uygulanması, okullar ve bölgeler arasındaki kalite farklılıklarının ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. öğretmen açığının tamamen kapatılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Sosyo-ekonomik açıdan bakıldığında eşit ve adil bir toplumda okullara giden öğrenciler başarılı oluyor; Varlık tahsisi ile öğrencinin öğrenmesi arasında gözle görülür bir ilişki var gibi görünüyor. Okullar arasındaki kalite farkının sürekli olarak artması, eğitimde devam eden eşitsizlik ve eşitsizliklerin devamını temsil etmektedir. Her çocuğun kaliteli eğitim olanaklarından yararlanabilmesi için eğitim sistemine daha fazla kamu kaynağının kaydırılması ve eğitime yatırımın artırılması tek başına yeterli değildir. “Kamu kaynaklarının etkin, verimli ve uygun maliyetli kullanımının yanı sıra ülke genelinde dezavantajlı bölgelere odaklanılarak desteğe ihtiyacı olan okulların ve öğrencilerin güçlendirilmesi gerekiyor.”

Art, genel idari hizmetler sınıfı, teknik hizmetler sınıfı ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların çalışma koşullarının iyileştirilmesi çağrısında bulundu: “Buradan yetkililere sesleniyorum. Yükselme ve yükselme sınavlarının belirli bir takvim içerisinde düzenli olarak yapılmasının zamanı geldi. “Vakit kaybedilmeden bu konuda adım atılmalıdır.

Mesut Öner, okulların temizlik ve güvenlik sorunlarına bir an önce kalıcı çözüm bulunması ve personel ihtiyacının tam olarak karşılanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ücretli eğitimlerle büyük hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığı biliniyor.

Genel Başkan Yardımcısı Ali Deniz, eğitim çalışanlarının haklarını kararlılıkla savunan, gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldırmaya çalışan, hak, çalışma ve özgürlük için canla başla çalışan, vesayete karşı milli iradenin yanında yer alan bir sendika olduğunu kaydetti. Adaletsizlik herkese karşıdır.

Müzakere ve mücadeleye dayalı bir hizmet birliği olduğunu vurgulayarak, yaptıkları işin karşılığını almak ve memurların sorunlarına çözüm bulmak için mücadele ediyorlar. çözüldü ve galibiyete dönüştü. Elbette hala çözülmemiş sorunlarımız var. Daha önce onlarca sorunu çözdüğümüz gibi, bu sorunları da çözecek olan biziz. “Memurların temel sorunlarını çözen bir kuruluş olarak mevcut sorunları da çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Acilen çözülmesi gereken sorunlara değinen Deniz, şunları söyledi: “Ücretli eğitimdeki yabancılaşmaya son verilmelidir. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı etkili ve caydırıcı önlemler alınmalıdır. Ek ders esaslarındaki eşitsizlik ve ders ücretlerindeki adaletsizlikler ortadan kaldırılmalıdır. Okulların bütçe sorununu çözmek için okul tabanından kaynak ayrılmalı ve bu fonlar doğrudan okul yönetimleri tarafından devlet dışı cari harcamaların yönetilmesinde kullanılmalıdır. “Üniversite idari personelinin üniversiteler arasında merkezi bir konumda bulunmasını sağlayacak tedbirlerin bir an önce alınması gerekiyor.”

Ali Deniz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ucuz işgücünden hiçbir farkı olmayan sözleşmeli eğitim ve ücretli eğitimle büyük hedeflere ulaşmanın artık mümkün olmadığı bilinmelidir. Eğitim yönetimi, eğitim çalışanlarının uzun süre gelişimde öncelikli alanlarda kalabilmeleri için bu yönde çalışan öğretmenlere ek özlük hakları ve teşvikler sağlanması gereğini kabul etmiştir. Bakanlığın hazırladığı hukuki çalışmalarda da bunun izlerini görebiliyoruz. Ancak kamu maliyesi yaklaşımının bu gelişmelere engel olduğunu da görüyoruz. Verilen sözler yerine getirilmeli ve 20. Milli Eğitim Şurası gündemine taşınan ve şura genel kurulunda kabul edilen önerimiz, kalkınma önceliğinde görev yapan öğretmenlere ek özlük hakları ve teşvikler verilmelidir. sosyo-ekonomik açıdan zayıf bölgelerin uygulamasına geçilmelidir”.