Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ekonomik Çöküş: 1977’de Kurulan Devlet Televizyonu Yayını Durdurdu!

Lübnan’ın bekçi hükümeti, personelin ödenmeyen maaşları ve sosyal yardımları protesto etmesi nedeniyle ülkenin kamu yayıncısı Tele Liban’ı Cuma günü kapattı.

Lübnan'ın bekçi hükümeti, personelin ödenmeyen

Yerel basında çıkan haberlere göre, 1977 yılında kurulan istasyon, bölgedeki en eski istasyonlardan biri ve yaklaşık 22 aydır maaşlarını alamamış yaklaşık 200 çalışanı bulunuyor.

Hareket, Enformasyon Bakanı Ziad Makary’nin sendika temsilcileriyle görüşmelerin ilerlediğini söylemesinden günler sonra geldi.

Bir bakanlık yetkilisi, Cuma günü daha sonra konuyla ilgili bir açıklama yapacağını söyledi.

İstasyon, normal TV programlarını yayınlamayı durdurdu.

Lübnan’ın medya ortamına özel sektör hakimdir ve kanallar tipik olarak siyasi partilere aittir veya siyasi partilerle bağlantılıdır, bu da Tele Liban’ı benzersiz bir konuma getirir.

Ülkenin 2019’daki yıkıcı ekonomik çöküşünün ardından Lübnan lirası, ABD doları karşısında değerinin yaklaşık yüzde 98’ini kaybetti.

Yerel para birimi cinsinden maaşlar, büyük ölçüde ithalata bağımlı bir ülke olan Lübnan’daki yaygın enflasyonla eşleşmedi. Kamu sektörü gibi Lübnan lirası ile ödeme yapanların harcama güçleri önemli ölçüde darbe aldı.

Pek çok bakanlık, ücret sorununun bir sonucu olarak çalışan devamsızlıklarıyla mücadele ediyor.

Lübnanlı seçkinlerin onlarca yıllık yolsuzluk ve kötü yönetiminden sorumlu tutulan kriz, nüfusun büyük bir kısmını yoksulluğa sürükledi ve ilaç ve elektrik de dahil olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinde yaygın kıtlıklara yol açtı.