Arama

Personel alımları İŞKUR’dan! İş arayanlara iyi haber

İş arayanları sevindiren son

İş arayanları sevindiren son dakika haberi: Birçok şirket personel alımı yapacağını duyurdu. ManpowerGroup tarafından yapılan araştırmada, İstihdama Genel Bakış Anketi adı altında yapılan araştırmada 2022’nin 3. çeyreğinde birçok sektörün personel alımı duyurusu yapacağı öğrenildi.

ManpowerGroup tarafından yürütülen araştırmaya birçok firma katıldı. Araştırmaya katılan firmaların açıklamalarına baktığımızda

İŞE ALIM 2 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Araştırmanın 40 ülkede gerçekleştirildiği bildirilirken, pandeminin başladığı 2020 yılından bu yana işverenlerin en fazla personel istihdam edeceği bildirildi. 40 ülkede yapılan ankette 36 ülkenin personel alımını önemli ölçüde artıracağı öğrenildi.

TÜRKİYE’DEN 1027 İŞVEREN KATILDI

Ankete Türkiye’den toplam 1027 işverenin katıldığı belirtilirken, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yani Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında personel alımı sayısının yüzde 13 oranında artacağı öğrenildi.

Toplamda 40 ülkede yapılan ankette Türkiye’de işe alımların dünya ortalamasının 20 puan altında olduğu ve 40 ülke arasında daha alt sıralarda yer aldığı belirtildi.

Ankete katılan şirketler arasında en fazla personel istihdam edeceğini belirten işverenler imalat sektörü, otel ve restoran sektörü oldu. En güçlü istihdamın imalat sektöründe olacağı kaydedildi.

ManpowerGroup Türkiye Genel Müdürü Feyza Narlı, söz konusu anketle ilgili yaptığı açıklamada işe alımların olumlu geçtiğini söyledi. Ancak enflasyonist baskılar olduğunu ve işverenlerin işçi ücretleri ve vergiler nedeniyle zorlandığını söyledi. “Bu sektördeki işe alım beklentilerindeki çeyreklik artış, 40 ülkenin üç aylık ortalamasından 11 puan daha yüksek ve dünya genelinde onuncu sırada yer alıyor.” ifadeleri kullandı.

İŞKUR’DAN PERSONEL ALIMI

Söz konusu personel alımının İŞKUR ve şirketlerin kendi kariyer sayfaları üzerinden yapılacağı öğrenildi. Güncel iş ilanları için ise www.iskur.gov.tr adresini ziyaret ediniz.