Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kullanıcı verileri aniden ortadan kaybolunca Google kaos içinde

Google Drive kullanıcıları geçtiğimiz

Google Drive kullanıcıları geçtiğimiz günden bu yana hesaplarındaki dosyaların silindiğini iddia ediyor. Türkiye dahil dünyanın birçok yerinden kullanıcılar Google’ın destek forumlarıyla iletişime geçti. Bazı hesap sahipleri, Mayıs ayına ait dosyaların kaybolduğunu söyledi. Peki Google Drive kullanıcı verilerine ne oldu?

Google’ın şikayet forumlarında paylaşılan bilgilere göre kullanıcılar, Drive dosyalarına erişimde sorun yaşıyor. Örneğin bir kullanıcı, Drive hesabına giriş yaptığında tüm klasörlerinin Mayıs ayındaki haline geri döndüğünü söyledi.

Öte yandan başka bir kullanıcı, Drive’da saklanan altı aylık çalışma verilerinin hiçbir bilgi verilmeden ortadan kaybolduğunu iddia etti. Nedeni hala bilinmese de bazı kişiler dosya senkronizasyonunun çalışmayı durdurduğunu düşünüyor. Bu, bulut depolamanın güncellenmemesine ve dosyaların kaybolmasına neden oldu.

La Casa de Papel serisiyle ilgili umut veren iddia!  Devam edecek mi?

La Casa de Papel serisiyle ilgili umut veren iddia! Devam edecek mi?

Netflix’in en sevilen dizileri arasında yer alan La Casa de Papel’in altıncı sezonu gelecek mi? Detaylar burada…

Google’ın destek ekibi konuyu araştırdıklarını söyledi. Şirket, kullanıcı klasörlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamasını tavsiye etti ve verilerin kaybolmasına neden olan hata hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Önemli bilgileri Drive’da saklayan kullanıcılar için bu durum bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Google gibi büyük bulut sağlayıcılarının dahi sorunlar yaşadığını belirtelim. Bu nedenle önemli dosyalarınızı farklı konumlarda saklamanızı öneririz.

Google Drive verilerinin kaybının arkasında bir siber saldırı olup olmadığı belli değil. Teknoloji devi henüz resmi bir açıklama yapmasa da kullanıcı güvenliğinin sarsılmadığının altını çizdi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Aşağıdaki Yorumlar bölümünde görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.