Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nokia, Android 13 güncellemesini alacak beş yeni modeli onayladı

Nokia, Android 13 güncellemesini alacak beş yeni modeli onayladı

HMD Global , bir Fin şirketi şu anda Nokia markasının başında. Şirket geçtiğimiz günlerde yükseltme için uygun olan tüm cihazların Android 12’ye yükseltildiğini duyurdu. Ekibin çalışmalarının bir sonraki odak noktası Android 13’ü yükseltmek . Nokia Mobile, Android 13 güncellemesini alacak bazı cep telefonlarını onayladı.

modeller şunları içerir:

  • Nokia XR20 5G
  • Nokia G50 5G
  • nokia g11 artı
  • Nokia X20 5G
  • Nokia X10 5G

Nokia’ya göre Android 13 güncellemesini ilk olarak yukarıdaki cep telefonları alacak. Ayrıca Google’ın Android Enterprise listesinde, beş Nokia telefonu da yeni Android 13’ü alacak. Android 13, Nokia XR20 5G, Nokia G50 5G, Nokia G11 Plus, Nokia X20 5G ve Nokia X10 için doğrulanmış işletim sistemleri listesinde yer alıyor 5G. Ancak Nokia X30 5G ve Nokia G60 5G gibi en yeni cep telefonları AER listesinde olmasına rağmen Android 13 desteği göstermiyor.

Bu beş cihaz, kurumsal müşterileri hedefliyor. Tüketiciler için, Android 13 beta testine başladığı onaylanan tek cihaz Nokia X20 5G.

Nokia Bell, Endüstriyel Metaverse Club’ı kurdu

Metaverse, sektördeki yeni teknoloji trendidir. Geçmişteki diğer teknolojilerin aksine, Metaverse üzerinde çalışan en büyük markalara sahiptir. Meta, Apple, Samsung ve diğerlerinin beğenileri, hepsi Metaverse için cihazlar üzerinde çalışıyor. Diğerleri gibi Nokia da Metaverse teknolojisi üzerinde çalışıyor. Şirket yakın zamanda Nokia Bell Industrial Metaverse Club’ı kurdu. Kulüp, kurumsal planlama ve dijital inovasyon deneyimini tartışacak. Nokia Bell Industrial Metaverse Club, Nokia Bell ve diğer ortaklar arasındaki bir işbirliğidir. Finlandiya Ticaret Odası, Şanghay Finlandiya Ticaret Odası, ABB, Kone, Haier vb. gibi şirketler ortaklığın bir parçasıdır.

Nokia Bell, normal iletişim hizmetini yavaş yavaş kurumsal düzeyde bir ağ çözümüne genişleteceğini söylüyor. Nokia, açık bir ortak ekosistemi oluşturacağını söylüyor. Bununla, kurumsal son kullanıcılar için dijital çözümleri entegre edecek. Nokia Bell ayrıca yerinde bir 5G ağı çalışmasındaki ilerlemeyi de gösteriyor. Buna hızlı bir tak ve çalıştır kurulumu, minimalist bulut işletimi ve bakımı dahildir. Endüstriyel Metaverse Laboratuvarı ayrıca birçok fikir gösterir. Buna dijital otomatik bulut platformu NDAC, uç bilgi işlem MXIE üzerinde çalışan AR/VR endüstriyel uygulamaları ve küme uygulaması NTC dahildir.

Nokia Bell, 6G araştırmasını ve temel teknolojileri açıkladı

Metaverse’ye ek olarak Nokia, yeni bir iletişim ağının ilerlemesinde önemli oyunculardan biridir. 5G’de Nokia, Huawei ve Ericsson ile birlikte en büyük oyunculardan biridir. Şimdi, şirket zaten bir 6G ağı üzerinde çalışıyor. 2022 Küresel 6G Geliştirme Konferansı başladı. Konferans 6G vizyonuna odaklanıyor. Etkinliğin teması “Birlikte Vizyon Çizmek ve Elele Yürümek”. Nokia Bell Labs, “6G, Geleceği Öngörmek” konulu bir açılış konuşması yaptı.

Konuşma, gerçek dünya ile dijital dünyayı birbirine bağlayan 6G’nin ana trendine odaklanıyor. 6G ağının gelecekte metaverse dönemi için iyi bir destek olacağı açıktır. Her şeyden önce, 6G, gelecekteki metaverse çağına güçlü bir destek olacaktır. Ara bağlantı teknolojisine odaklanan metaverse için uygulamaları destekleyecektir. Aslında, 6G’nin özü iki ana alanda yatmaktadır. Fiziksel ve dijital dünyalar arasında iyi bir entegrasyon yoluyla insanları nasıl geliştirebiliriz ve çevremizdeki fiziksel dünyayı nasıl daha iyi kontrol edebiliriz. Gelecekteki metaverse çağına yardımcı olmak için 6G, teknik tasarım ilkeleri açısından bazı standartlar ortaya koymuştur.

Standart içerir

  • Sürdürülebilirlik: Bu, birim bit başına tükettiği enerjiye bakar. Enerji verimliliğinin artırılmasına ihtiyaç duyulacaktır. Ayrıca karbon salınımının da minimum seviyede olması gerekiyor.
  • Dijital kapsayıcılık: 6G’nin tam kapsama alanı sağlaması gerekir. Bunu başarmak için yer, hava, uzay ve hatta su iletişim sistemlerini entegre etmeye ihtiyaç duyulacaktır. Bu, 6G sinyallerinin dünyanın her yerine ulaşmasını sağlamak içindir.
  • Güvenlik ve gizlilik: Bu özellik, yeni 6G sistemleri için çok önemlidir. Bu yönüyle birçok alan vardır. Ağa bağlanan çok sayıda cihaz olacaktır. AI teknolojisinin daha geniş bir uygulamasına sahip olacak. Ayrıca birden fazla açık arayüze sahip olacaktır. Tüm bu yönler, sistemi veri müdahalesi için açık bırakır. Çeşitli hibrit bulutların, açık kaynağın ve farklı sağlayıcılara ait ekipmanların varlığı, potansiyel güvenlik risklerini beraberinde getirecektir

6G ağ katmanları

6G ağının mimarisine baktığımızda, geleceğin 6G sistemini  yüksek biliş, otomasyon, uzmanlaşma ve özelleştirme açısından tartışabiliriz . Ağa üç katmandan bakabiliriz:

  • İlk katman altyapı katmanıdır. Bulut platformlarında çeşitli ağ işlevlerini hayata geçirme fikri büyümeye devam edecek.
  • İkinci katman, ağ işlevi katmanıdır. Farklı uygulama senaryo standartlarına göre, çeşitli uygulamaların KPI gereksinimlerini karşılamak için farklı ağ yetenekleri sağlanır.
  • Üçüncü katman uygulama katmanıdır. Veri iletimi ve işlenmesi ile ilgili riskler vardır. Ancak, daha sonra yeni bir ağ tüm bunlarla ilgilenecektir.

Nokia, altı temel teknoloji trendini kullanarak 6G ile ilgili sorunları çözeceğini iddia ediyor. Ağ güvenliğini ve güvenilirliğini sağlamak için spektrum teknolojisi, AI hava arayüzü teknolojisi, sinarstezi entegrasyon teknolojisi ve aşırı ağ kullanacak . Nokia, endüstriyi 7~20GHz altın frekans bandı hakkında daha fazla araştırma yapmaya çağırıyor.