PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı) geçtiğimiz aylarda yeni personel alım detaylarını Resmi Gazete’de açıkladı. Ancak sadece kadro bilgileri verildi alıma ilişkin detaylar verilmedi. Kuruluş oldukça uzun bir süredir iş ilanları yayınlamadığından adayların sürekli olarak PTT personel alımı hakkında haberleri araştırmasına neden oluyor. İşte ayrıntılar…
Unutulmamalıdır ki bugünün PTT’si geçmişteki gibi değildir. Kuruluş artık halka geniş bir hizmet yelpazesi sunduğu için artık yalnızca mektup ve paket göndermeye odaklanmıyor. Bu hizmetler kurumsal posta, kurye hizmeti ve APS’yi (Hızlı Posta Hizmeti) içerir. Ek olarak, PTT artık bir sistem hesabına yükleme için hızlı geçiş seçeneği sunuyor.
Bu yeni hizmetlerin eklenmesiyle PTT çalışanlarının iş yükü önemli ölçüde arttı. Sonuç olarak, bu iş yükünü azaltmak ve tüm hizmetlerin verimli ve etkin bir şekilde sunulmasını sağlamak için yeni personel alımı şarttır.
Resmi gazetede ortaya çıkan kadrolar
Resmi Gazete’de ilan edilen kadrolar arasında Uzman Yardımcısı, Avukat, İç Mimar, Mimar, Şehir Plancısı, Mühendis, Gişe ve Büro Memuru, Gişe ve Büro Memuru (Şirket Memuru), Teknisyen, Postacı, ve Postacı (Şirket Personeli).
PTT’nin çeşitli işlevlerini yerine getirebilmesi için çok çeşitli profesyonellere ihtiyaç duyduğu açıktır. Farklı beceri ve uzmanlıklara sahip personelin işe alınması, iş yükünün hafifletilmesine yardımcı olacağı gibi, aynı zamanda kuruluşun halka en üst düzeyde hizmet sunmaya devam edebilmesini de sağlayacaktır.
Genel olarak, PTT personelinin işe alınması, gelişmeye ve halkın değişen ihtiyaçlarına uyum sağlamaya devam etmesine izin vereceği için kuruluş için olumlu bir adımdır. Mevcut iş fırsatları, bireylere dinamik ve ileri görüşlü bir organizasyona katılma ve ülkenin iletişim altyapısına anlamlı bir katkı yapma konusunda heyecan verici bir fırsat sunuyor.
PTT personel alımı genel şartlar
- 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 28. maddesi kapsamındakiler ile PTT’nin yurt dışındaki işyerlerinde çalışacaklar hariç, adayın Türk vatandaşı olması gerekmektedir.
- Adayların 18-35 yaşları arasında olması ve 14/05/1984 ve sonrasında doğanların başvuru yapması gerekmektedir.
- Aday kamu haklarından yasaklanmış olmamalıdır.
- Devlet güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene karşı suçlar, zimmet, gasp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni suistimal, suiistimal, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, ifaya fesat karıştırma suçlarından hüküm giymemiş olmak, Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile suç veya kaçakçılıktan doğan mal değerlerinin aklanması.
- Adayın fuhuş, cinsel saldırı, çocuklara yönelik cinsel istismar, fuhuşa zorlama, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçlarından ceza almamış olması , tefecilik.
- Adayların askerlik yapmamış olması, askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına geldiyse muvazzaf askerliğini yapmamış veya tecil etmiş olmaması gerekir.
- Aday, yurt içi ve yurt dışında sürekli çalışmasına engel olabilecek bedensel veya ruhsal bir rahatsızlığı olmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgeleyebilmelidir.
- Adayın diğer kuruluşlara karşı herhangi bir zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamalıdır.
- Adayların başvuracakları pozisyon için ilanda belirtilen eğitim şartını taşıması gerekmektedir (21/05/2018 tarihinde veya öncesinde mezun olmak).
- Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumu veya kuruluşundan emekli olmaması gerekmektedir.
- Adayın daha önce kamu kurum ve kuruluşlarından disiplin cezası ile ilişiği kesilmemiş olması gerekir.
- Adayın güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda herhangi bir itirazı bulunmamalıdır.
- Aday, yapılacak “yazılı ve/veya sözlü sınav”dan başarılı olmalıdır.