TEKNOLOJİ İnstagram sizden bir selfie çekmenizi veya kimliğinizi göstermenizi isteyecek

İnstagram sizden bir selfie çekmenizi veya kimliğinizi göstermenizi isteyecek

Zuckerberg’in şirketi Meta tarafından Instagram uygulamasına yeni güncellemeler geliyor . Bu noktaya kadar, 14 yaşından büyük hesaplar için profiller oluşturulabiliyordu. Artık kullanıcıların ek doğrulama sağlaması gerekecek. İster bir video özçekimi ister bir kimlik belgesi şeklinde.

Sitede aktif olan sahte hesaplarla mücadele etmek ve gerçek hesapların en az 14 yaşında olmasını sağlamak bunun amacıdır.

Hesabınızdaki yaşı değiştirirseniz doğrulama gereklidir

Bu andan itibaren, reşit olmayan bir kişinin hesabın yaşını 18 veya daha büyük olarak güncellemek için doğrulama sürecinden geçmesi gerekecektir. Daha önce duyurulan doğrulama artık resmiyet kazandı.

Instagram’ın Kamu Politikası Direktörü Tara Hopkins, platformun yaşa dayalı deneyimlerinin eşit olmasını sağlamak için profillerin yaşlarının farkında olmanın değerini vurguladı.

Oluşturulan görsel kalıcı olarak saklanmayacak, Instagram bir açıklama ile garanti eder. Bizi onaylayan bir kimlik belgesi ile doğrulamayı seçersek, kişisel belge kaldırılmadan önce 30 gün boyunca güvenli bir veri tabanında tutulacaktır.

Instagram, video selfie doğrulaması için bir yaş algılama sistemi olan Yoti’yi kullanmayı tercih ediyor. Bu teknolojinin düşük bir arıza oranına sahip olması mümkün olsa bile, demoyu kullanırsak, oldukça güvenilir olduğunu görebiliriz ve hangi yaş aralığında olduğumuzu belirlememize izin verir.

Yoti, yaşı tespit edebilen ancak yüz tanımada kullanıma uygun olmayan bir tekniktir. Başka bir deyişle, fotoğraftaki veya belgedeki kişinin açıklamayla eşleşip eşleşmediğini kesin olarak bilemezsiniz. Ama kabaca kaç yaşında olduklarını bileceksiniz.

Instagram, bir kişinin yaşını doğrulamak için en güvenilir yolu kullanır

Hopkins, bu riski almanın ve kullanıcıların yaşlarını doğrulamanın, bu teknolojinin kullanıcıların gizliliğine saygı göstereceğini ve bir kişinin yaşını doğrulamanın en güvenilir yolu olacağını garanti etmede Instagram için çok önemli bir adım olduğuna inanıyor .

Bizim açımızdan, bunun sosyal medya kullanıcıları için kimlik belgesi doğrulamasının başlangıcı olup olmayacağını düşünmemiz gerekiyor. Eğer öyleyse, şu anda bildiğimiz şekliyle internet artık tamamen anonim olmayabilir.

Ayrıca Okuyun:   Instagram hesapları sebepsiz yere askıya alındı: ne oldu!

Diğer ülkelerde çok sayıda hesaba veya bot hesabına sahip olmayı önlemenin yolları zaten var. Güney Kore gibi, kimlik belgesi doğrulaması gibi.

Durum ne olursa olsun, bazı insanlar değişikliği ilginç bulabilir. Diğerleri bunu kötü bulabilirken. Sosyal ağlardaki kullanıcıları doğrulamanın iyi mi yoksa kötü bir fikir mi olduğu. Bunu gelecekte keşfedeceğiz.

Diğer metodlar

Çocukların sitede rahatsız edici içerik görmelerini önlemek amacıyla. Instagram, platform kullanıcılarının yaşını doğrulamak için daha önce üç yöntemi test etmeye başladı. Yeni tekniklerden biri, kullanıcı yüzlerini değerlendirmek ve yaşlarını belirlemek için yapay zeka tabanlı bir sistem kullanıyor.

Instagram daha önce bir kullanıcının yaşını yalnızca kimlik kartıyla onaylayabiliyordu. Ayrıca, yaş kontrolü yalnızca birisi bu verileri değiştirmeye çalıştığında gerçekleşir. Böylece sosyal ağda 18 yaşından büyük görüneceklerdi. Ama bu değişmek üzere.

Bu sistemin başarısızlık riski, olumsuz yönlerinden biridir. Yoti’nin kendisine göre, 24 yaşında veya daha küçük kişilerde, tahmin yaklaşık 2,5 yıl sapabilir. Ek olarak, kadınların ve daha koyu ten tonlarına sahip kişilerin yüzlerini değerlendirirken daha az başarılı olur.

Instagram bu yaklaşıma bir yenisini daha ekledi. Kullanıcı isterse, sosyal ağ, yaşı doğrulanan kişi tarafından seçilen üç ortak takipçiye, kullanıcının yaşının doğru olup olmadığı hakkında yorum yapmalarını ister. Bu takipçilerin yanıt vermek için üç günleri olacak ve en az 18 yaşında olmaları gerekiyor.

ABD’de yeni doğrulama teknikleri zaten mevcut. Bunlarla Instagram , 13 yaşın altındaki kullanıcıların sosyal ağa girmesini engellemeyi umuyor . Ve 13 yaşından büyük ancak 18 yaşından küçük olanlar, onları uygun olmayan içerikten koruyarak güvendedir.