Xiaomi Cloud, Galeri senkronizasyon özelliğini durduracak

Xiaomi, Cloud için Galeri senkronizasyon özelliğini kapatmaya karar verdi. Kullanıcıların resimlerini ve videolarını kaydetmek için sınırlı zamanları vardır.

Xiaomi , Xiaomi Cloud Gallery senkronizasyon özelliğinin kapatılmasıyla ilgili resmi bir duyuru yaptı. Kesin tarih bilinmiyor ancak 2022’de olacak. Xiaomi, saklanan fotoğrafların ve videoların nasıl kaydedileceği konusunda iki seçenek sunuyor.

Galeri senkronizasyonu kaldırıldıktan sonra saklanan fotoğraflar ve videolar nasıl kaydedilir?

Xiaomi kullanıcılarının önceden depolanmış fotoğrafları ve videoları kaydetmeleri için iki seçenek vardır. Google’ın işbirliğiyle kullanıcılar, fotoğraflarını ve videolarını Google Fotoğraflar’a taşıyabilir. Kullanıcılar, Google Fotoğraflar aracılığıyla bunlara erişmeye devam eder. Ne yazık ki Xiaomi, Google Fotoğraflar’da sınırsız depolama alanı sağlamıyor. Xiaomi Cloud’da 15 GB’den büyük verisi olan müşterilerin Google Drive’da daha fazla alan satın alması gerekiyor.

Xiaomi, Gallery Sync’i sonlandırdıktan sonra verilerinizi Google Fotoğraflar’a taşımak istemiyorsanız, verilerinizi yerel olarak da depolayabilirsiniz. Bu iki seçenek 2023 yılı boyunca geçerli olacak ancak ikisi için de kesin bir tarih yok. 2023’ten sonra Xiaomi Cloud’a kaydedilen mevcut tüm Galeri verileri kalıcı olarak silinecek.

Xiaomi Bulut Üyelikleri ne olacak?

Xiaomi, tüm Xiaomi Cloud üyeliklerini iptal edecek ve kullanıcılara tam bir geri ödeme yapılacaktır. Ancak bunun tarihi bilinmiyor. Ayrıca, Xiaomi Cloud’un diğer verileri (Kişiler, Mesajlar ve Notlar gibi) senkronize etme ve yedekleme gibi diğer özellikleri de kullanılabilir. Xiaomi, verilerinizi Google Fotoğraflar’a nasıl aktarabileceğinizle ilgili adım adım bir kılavuz da paylaştı. İşte rehber ve bir görsel.

Google Fotoğraflar’a Taşı düğmesini tıklayın Taşımak istediğiniz Google hesabını seçin

Google tarafından sağlanan başlangıç ​​üyelik denemelerini kabul etmeyi veya taşıma için gereken alan miktarına göre alanı yükseltmeyi seçin (mevcut alan yeterliyse taşıma otomatik olarak başlar)
Galeri uygulamasına dönün ve taşıma durumunu kontrol edin

Başa dön tuşu