Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Tabldot yemekler zamdan payını aldı: 4 çeşit yemeğin maliyeti 40 TL’yi aştı

    Gıda fiyatlarındaki artış, hazır

    Gıda fiyatlarındaki artış, hazır gıda sektörünü ciddi şekilde vurdu. 20 TL’ye mal olan tabldot yemekleri 40 TL’ye yükseldi. Ayrıca firmaların sektör içi sözleşmeleri 3 aya kadar indirilmiştir. Eski şartlarda bir yıllık olan sözleşmeler 3 ay ile sınırlandırılmaya başlandı.

    4 Çeşit Yemeğin Firmalara Maliyeti 40 TL’yi Aştı!

     

    TOBB Türkiye Hizmetler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı ve YESİDEF Başkanı Hüseyin Bozdağ, gıda fiyatlarındaki %79,4’lük artışın aslında daha yüksek olduğunu iddia etti. “Gıda fiyatlarındaki artış yüzde 110’u aştı. Mevcut enflasyon ortamında 4 çeşit yemekle servis edilen sofranın maliyeti 40 lirayı geçti” dedi.

     

    Cumhurbaşkanı Hüseyin Bozdağ’a göre, devletin yevmiye ücretine uyguladığı 35 liralık harcamanın 51 liraya çıkarılması isabetli bir karar oldu.

    Eylül Sezonu Fiyatları Düşürebilir!

    İşyerinde çalışan bir personelin günlük yemek masrafı 40 liranın üzerine çıktı. Öte yandan hükümetin 51 TL olan günlük yemek fiyatı bu yılın sonuna kadar geçerli olacak. Eylül ayı enflasyonunda gıda fiyatlarında aşağı yönlü bir eğilim bekleniyor. Bozdağ’a göre Eylül ayından itibaren özellikle turizmde düşüş yaşanacak ve bu da fiyatlardaki düşüşü destekleyecek.

    Ortalama 6,5 ​​Milyon Kişi Tablet Sistemini Kullanıyor!

     

     

    Türkiye’de hazır yemek sunan firma sayısı oldukça fazladır. Bu kapsamda günde ortalama 6,5 ​​milyon kişi tabldot sisteminden yararlanmaktadır. Sadece ilkokul ve lise öğrencilerine bakıldığında bile buradaki pahalılık fark edilebilir. Bu kapsamda her gün yaklaşık 18 milyon öğrenci fast food sisteminden yararlanmaktadır. Bozdağ, “Piyasalarda bu yapılanmanın daha da büyüyeceği fark edilse de enflasyonun gıda fiyatlarındaki etkisi duraklamalara neden oluyor” dedi. Bozdağ, “Bu durum daha uygun bir ortam sağladığında umarım herkesin para kazanabileceği bir sektör olur” dedi.

    Sabit Fiyatlarla Yemek Çağı Bitti!

    Şirketlere uygulanan sözleşme süreleri de 3 aya indirildi. Asgari ücret zammından sonra maliyetler %10 arttı. “1 Temmuz’dan sonra şu anda bu hizmeti alan müşterilerimizden fiyat farkı istemeye başlayacağız. Asgari ücrete 1 yıl zamlı sözleşmeler 3 aya indirildi. Sonraki dönemde ise sabit fiyattan yemek yeme veya 6 aylık sözleşmelerle yiyeceğe ulaşma dönemi bu şekilde sona erdi.”