Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aselsan, KPSS şartı olmadan personel alımı yapacak

Türkiye’nin lider savunma sanayi

Türkiye’nin lider savunma sanayi şirketi Aselsan, KPSS şartı aranmaksızın işçi ve personel alımı yapacağını açıkladı. Resmi internet sitesi ve kariyer sayfasından son dakika açıklaması yapan şirket, çeşitli pozisyonlar için eleman aradığını duyurdu.

Aselsan’ın bu kararı, kamuda istihdam için KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) puanının sıklıkla zorunlu bir gereklilik olarak kabul edildiği Türkiye’de işe alım uygulamalarında önemli bir değişikliğe işaret ediyor. Aselsan, bu yeni hamlesi ile daha geniş bir yetenek havuzunu kendine çekmeyi ve potansiyel çalışanlarının sadece sınav puanlarıyla değil, yetenek ve deneyimleriyle değerlendirilmesini sağlamayı hedefliyor.

İşe alım kadroları ve başvuru gereksinimleri

Aselsan, yeni işe alım sürecinin bir parçası olarak Arka Uç Yazılım Geliştirme Mühendisi, Genel Uygulama (Teknisyen), Yazılım Test Mühendisi ve Gömülü Yazılım Mühendisi gibi çeşitli pozisyonlar için eleman arıyor. Her pozisyon, başvuru sahiplerinin istihdam için değerlendirilmek üzere karşılaması gereken kendi özel gereksinimleri ile birlikte gelir.

Back-End Yazılım Geliştirme Mühendisi pozisyonu için adayların üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden mezun olması, backend sistem geliştirme tecrübesine sahip olması, Linux sunucu sistemleri üzerinde çalışmış olması, Java ve Spring Boot Framework ile yazılım geliştirme tecrübesine sahip olması, harici yazılımlara aşina olması gerekmektedir. -ilişkisel veritabanları (MongoDB) ve anahtar-değer deposu (redis), RESTful API’ler, konteyner altyapıları (Docker) konusunda deneyimli, Message Brokers (EMQX, RabbitMQ, vb.) hakkında bilgili, Git, Jetkins, CI-CD bilmek, teknik İngilizce bilen, ekip çalışmasına yatkın, yurt içi ve yurt dışı seyahat kısıtlaması olmayan.

Genel Başvuru (Teknisyen) pozisyonu için adayların Endüstri Meslek Lisesi ve/veya Meslek Yüksekokullarının tercihen Elektronik, Elektrik, Mekatronik, Makine, Endüstriyel Elektronik, Haberleşme vb. bölümlerinden mezun olması; en az %40 engellilik derecesine ve rapora sahip olmak, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı olmak, engelli çalışan kadrosunda istihdam edilmeye uygun olmak, tercihen üretim, test, Ar-Ge veya saha personeli görevlerinde ana yüklenici olarak görev almış olmak veya Savunma Sanayi sektöründe alt yüklenici, yeni teknolojileri takip eden, gelişime açık ve öğrenmeye istekli, takım çalışmasına yatkın, iletişim becerileri güçlü, bilgi paylaşımına açık.

Yazılım Test Mühendisi pozisyonu için adayların üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olması, yazılım test süreçlerinde bilgi ve deneyim sahibi olması, yazılım testinde kullanmak üzere yazılım geliştirme deneyimi olması, C, C++.NET test deneyimi olması gerekmektedir .ve Java ortamları, çok katmanlı mimarilerde test yapılandırması ve yönetimi deneyimi, SIL, HIL, VIL sistemlerinin mimari tasarımı deneyimi, test otomasyon sistemleri ve test senaryoları oluşturma deneyimi, birim testleri, gTest vb. yazma konusunda bilgi sahibi olmak. , Python, Django bilgisine sahip, test otomasyonu oluşturma konusunda bilgi ve deneyime sahip, elektronik kart üzerinde çalışan gömülü yazılımları veya PC veya elektronik kart üzerinde çalışan uygulama yazılımlarını test etme konusunda deneyimli, veri tabanı sistemleri konusunda deneyimli, yazılım yaşam döngüsü ürünleri (Gitlab, JIRA) ile çalışma konusunda deneyimli , TFS vb.), en az 1 test aracında (Selenium, Postman, SoapUI vb.) uzman düzeyinde bilgi ve deneyime sahip olmak, gömülü yazılımlar ve uygulama yazılımları için test ortamı kurulumlarına rehberlik etmek ve gerektiğinde destek sağlamak,Agile metodolojileri uygulanarak yürütülen projelerde görev almış, iletişime ve öğrenmeye açık, işbirliğine önem veren, ekip çalışmasına yatkın, problem çözme yeteneğine sahip, analitik düşünebilen ve tercihen ISTQB sertifikalı.

Gömülü Yazılım Mühendisi pozisyonu için adayların üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden mezun olması, C/C++ dillerinde bilgi ve deneyim sahibi olması, C/C++ ile multi-threaded uygulama geliştirme tecrübesi olması, Linux üzerinde C/C++ ile yazılım geliştirme tecrübesi olması gerekmektedir. Linux’ta çapraz derleme, hata ayıklama, bash komut dosyası oluşturma konularında deneyimli, TCP/IP, Linux soket programlama, Windows soket programlama, Qt soket programlama gibi düşük seviyeli ağ programlama üzerinde çalışmış, gömülü ve kaynak kısıtlı üzerinde optimize edilmiş yazılım geliştirme deneyimine sahip ARM ve/veya GPU’lu işlemciler, kernel, u-boot, dosya sistemi gibi temel Linux kavramları bilgisi, Linux Makefile okuma ve yazma konusunda deneyimli, Wireshark programını etkin bir şekilde kullanabilen, tercihen HTTP gibi üst düzey ağ protokollerinde deneyimli ,RTP, RTSP, TFTP, tercihen Linux kullanıcı alanında veya çekirdek alanında yazılım geliştirme konusunda deneyimli.

Aselsan personel alımı

Aselsan’ın KPSS şartı olmaksızın personel alma kararı, Türkiye’nin iş piyasasında liyakati teşvik etme yönünde önemli bir adımdır. Aselsan, sınav puanlarından ziyade adayların becerilerine ve deneyimlerine odaklanarak en iyi yetenekleri çekmeyi ve yüksek vasıflı bir iş gücü oluşturmayı hedefliyor. Arka Uç Yazılım Geliştirme Mühendisi, Genel Uygulama (Teknisyen), Yazılım Test Mühendisi ve Gömülü Yazılım Mühendisi için mevcut pozisyonlarla, farklı geçmişlere ve becerilere sahip iş arayanlar için başvurmak için birçok fırsat vardır.

  • https://www.kariyer.net/is-ilanlari?fpi=24345&hc=T