Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizli merkezli oyun stüdyosu 100.000 kişiye istihdam sağlama yolunda

Denizli merkezli tipplay stüdyosu,

Denizli merkezli tipplay stüdyosu, oFON Kuluçka ve çıraklık programı ile yetenekli mobil oyun geliştiricilerini ve ekiplerini harekete geçirmeyi amaçlıyor. CEO’su Ermeç, endüstrinin beş yıl içinde 100.000 kişinin geliştirdiği oyunları küresel pazara çıkaracağını söyledi.

Pazara hakim olan mobil oyun endüstrisi, geniş ihracatı, istihdamı ve büyüme potansiyeli ile tanınmaktadır. Ve son birkaç yılda Türkiye, mobil oyun için küresel merkezlerden biri olarak ortaya çıktı.

Geliştiricilerin çoğu eskiden İstanbul’da bulunuyordu, ancak bu eğilim Anadolu’ya yayıldıkça değişti ve güneybatı Denizli ili Türkiye’nin en hızlı büyüyen hiper-kasa stüdyolarından birine ev sahipliği yaptı.

Tiplay studio, iş modeli ile istihdam yaratmakta ve örnek projeler üretmektedir. oFON Kuluçka ve hızlandırıcı programı ve ayrıca bir çıraklık programı aracılığıyla, oyun endüstrisine yeni yetenekli ekipleri, tasarımcıları ve yazılım geliştiricileri harekete geçirmeyi amaçlamaktadır.

Tipplay Studio CEO’su Mehmet Umut Ermeç, “ofON Incubator’ın kısıtlı imkanlarla oyun geliştirmeye çalışan ekipleri çok kısa sürede küresel başarı elde eden girişimlere dönüştüreceğine inanıyoruz” dedi.

ofFON Incubator, ekosistemin geleceğini inşa etmede erken aşamadaki mobil oyun girişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Hızlandırma programına kendilerini hazırlayan inkübatöre sınırlı mesleki deneyime sahip en az iki kişilik ekipler başvurabilir.

Programdan geçen girişimler finansal, teknik ve girişimcilik desteği alıyor.

“Şu ana kadar 20.000 kişinin başarısını elde ettik. Üç yıl içinde 50 bin kişi, beş yıl içinde ise 100 bin kişi dünya çapında milyonlarca kişinin oynadığı oyunları üretmeye başlayacak” dedi.

Yeni yetenek, programlar

Tiplay, hypercasual, arcade boşta ve Snap oyunları dahil olmak üzere birden fazla platforma uygun farklı oyun türleri geliştiriyor. 2019 yılında video oyunu devi Zynga’nın hypercasual oyun yapımcısı Rollic’in desteğiyle oFON Incubator’ı piyasaya sürdü ve küresel olarak sürdürülebilir bir ekosistem yaratmaya odaklandı.

İnkübatör, gelecek vaat eden ekiplerin oFON hızlandırıcı programına dahil edilmesinin önünü açıyor.

Katılımcı ekiplerin fikir üretme, yaratıcılık ve teknik yeterlilik gibi alanlarda gelişmelerine yardımcı olacak ve başarılı oyun girişimleri yapmalarına yardımcı olacak oFON İnkübatörü, on binlerce potansiyel oyun girişimcisinin önünü açmayı hedefliyor.

Yeni bir gelir paylaşımı modeliyle örnek projelere imza atan tipplay studio, çıraklık programıyla sektöre yeni yetenekler kazandırmaya devam ediyor.

Başvuru yapan takımlar

Denizli’den bir girişimin, sadece kendi şehrinde değil, Türkiye genelinde büyüme potansiyelini ortaya çıkaracak fikirleri ortaya koyması umut verici.

“OFON Kuluçka Merkezine başvurabilmek için en az iki kişilik bir ekibe sahip olmak gerekiyor. Tipplay stüdyosunun deneyimli liderleri, tüm ofFON Incubator uygulamalarını inceleyerek olumlu veya olumsuz geri bildirimde bulunuyor ve başvuru sürecinde sisteme yüklenen oyunlarını test ettikten sonra ekipleri kabul ediyor” dedi.

Oyun sektörü 2021’de parlıyor

Tiplay studio, hem bir oyun şirketi hem de küresel bir kuruluş olarak yüz milyonlarca insanın hayatını daha eğlenceli hale getirmeye devam ediyor.

Çıraklık sistemi ve oFON hızlandırıcısının ardından, oFON Kuluçka ile sürdürülebilir bir ekosistem oluşturmak için gerekli adımlar atılıyor. Oyun sektörü, son yıllarda en çok yatırım çeken sektör haline geldi.

Türk startup ekosistemi 2021 yılında toplam 1,2 milyar dolar yatırım alırken, yatırım yapılan her dört dolardan biri oyun sektörüne yapıldı.

Önümüzdeki yıllarda bu oran daha da artacak ve oyun sektörü Türkiye’nin devi haline gelecek ve tipplay studio bu büyük değişimin altyapısını oluşturan lider firmalardan biri olmaya devam edecek.

41 milyon oyuncu

Türkiye’de oyun sektörü giderek daha popüler hale geliyor. Ermeç, 2021’de toplam oyuncu sayısının 36 milyondan 41 milyona çıktığını söyledi.

Küresel oyun sektöründe Türkiye hiper-casual türünde liderlik bayrağını sallamaya devam ediyor ve gündelik mobil oyun türünde dünyanın en önemli ekosistemlerinden biri olmaya devam ediyor.

Resimler temsilidir.