Ana Sayfa Arama
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vegan beslenenlere En iyi Türk vegan klasikleri

Türk mutfağı pek çok

Türk mutfağı pek çok nedenden dolayı ünlüdür, ancak özellikle çeşitliliği, denizlerle çevrili bir ülke olması ve çok sayıda kültürü barındıran farklı coğrafi bölgelerin büyük katkısıdır. Özellikle turistik bölgelerde bazı karakteristik Türk et yemekleri ön plana çıkma eğiliminde olsa da, aralarında gerçekten çok sayıda Türk mutfağı kategorisi ve onlara hitap eden ve yemek için üstün vegan seçenekler sunan restoranlar olduğunu göreceksiniz.

Vegan Türk klasiklerinden oluşan bu dolu dolu listeye bir göz atın!

Veganlar için bulgurlu çiğ köfte

Çiğ köftenin aslında kıyma ve baharatlarla hazırlanan ve etler pişene kadar çiğ olarak yoğrulan bir yemeğin adı olduğu doğrudur. Özünde orijinal çiğ köfte, çiğ et, bulgur, domates ve biber salçası, soğan, sarımsak, maydanoz, nane ve pul biber ve kimyon gibi baharatlardan oluşuyordu. 2004’te çiğ köftenin çiğ köfte olarak satışı yasaklandı ve Türkler akıllıca bir fikirle geldiler, bu da daha az bilinen bu spesiyaliteyi Türkiye’nin hemen her şehrinde ve kasabasında çiğ köfte zincirlerinin açılmasıyla patlama yaptı.

Yani evet! çiğ köfte dükkanları ve tezgahları aslında tamamen vegan baharatlı bulgur köftesi servis ediyor, ya dürümde hazırlanmış (gözleme de vegan) ya da marul yaprağı fincanında yenen, üzerine dilimlenmiş turşu, domates ve limon serpilmiş. tepe. Çoğu çiğ köfte dükkanı geç saatlere kadar açıktır ve teslimat yapacaktır. Çiğ köfte ayrıca çoğu süpermarkette dürüm ve tek kullanımlık paketlerde satılmaktadır.

 

Çiğ köfte dükkânları ve tezgahları aslında tamamen vegan baharatlı bulgur köftesi, dürümde hazırlanır ya da marul yaprağı fincanında, üzerine dilimlenmiş turşu, domates ve limon serpilmiş olarak yenir. 

Vejeteryan mezeler

Çeşitli salata ve soslardan oluşan meze büyüklüğündeki mezeler, Türkiye’nin mutfak spesiyalitesi, aslında doğası gereği vejeteryandır. Balık lokantaları ek bir dizi deniz ürünü başlangıçları sunarken, mezeler çoğunlukla mevsim sebzeleri ve zeytinyağlı ve limonlu, domates bazlı soslu veya fasulye bazlı veya yoğurtlu hazırlanan yeşilliklerden oluşur. Açıkçası, ikincisi vegan değil.

Yine de, çoğu meze aslında öyledir ve son derece zengin, doyurucu ve önyükleme yapmak için besleyicidirler. Klasiklerden birkaçını saymak gerekirse, salsa-esque acili ezme var, közlenmiş patlıcan salataları, börülce salatası ve fava gibi fasulye yemekleri ve ardından özellikle Ege bölgesinde çeşitli taze yeşillikler var. ve hatta camotu, Türk deniz börülcesi. Bunlar genellikle zeytinyağı ve sarımsakta atılır ve limon suyu ile ıslatılır. Ancak ara sıra sipariş edilebilecek, yağda sotelenmiş ve domates sosuna batırılmış büyük bir yabani yeşillik yığınından oluşan sıcak bir başlangıç ​​var.

Klasik Türk restoranlarının çoğunda gidilebilecek bir salata aynı zamanda hem besleyici hem lezzetli hem de kesinlikle vegan olan ve genellikle ince doğranmış domates, soğan, biber, ceviz ve nar pekmezi veya çekirdeklerinden salatasıdır.

Çeşitli salata ve soslardan oluşan meze büyüklüğündeki mezeler, Türkiye’nin mutfak spesiyalitesi, aslında doğası gereği vejeteryandır. 

Gözleme!

Gözleme’nin Türkçe dolması, katlanması ve ızgara gözleme ekmeğinin İngilizce’ye “pancake” olarak çevrildiğini görmek her zaman akıllara durgunluk vermiştir çünkü hiç de öyle değildir! Gözleme kuşkusuz her yerde ve her zamankinden daha pratik ve doyurucu ve içleri doldurulan çeşitli dolgular arasından seçim yapabilirsiniz! Hemen hemen her gözleme dükkânında ya patates ya da taze yeşilliklerle doldurulmuş bir çeşit bulunur (peynirsiz isteyin). Gözleme genellikle su bazlı bir hamurdan hazırlanır ve ekmeği kızartmak için bitkisel yağ kullanılır, ancak emin olmak için her zaman iki kez kontrol edin.

 

Gözleme Türkiye’nin her yerinde ve her zamankinden çok pratik ve doyurucu ve içleri doldurulan çeşitli dolgular arasından seçim yapabilirsiniz. 

Türk vegan yemekleri en iyi şekilde

Türkiye’nin hemen hemen her kasabasının ve mahallesinin bir köşesine sıkışmış, İngilizce’de “ev yemeği” anlamına gelen ve bol miktarda vegan fasulye ve sebze güveçleri ile bulgur ve pirinç yemekleri sunan bir “ev yemeği” restoranı olacak. Bu restoranların daha büyük ölçekli versiyonlarının çoğu kafeterya tarzında çalışır ve açık mutfakta cam bir kutuda sunulan yemek kazanlarından seçim yaparsınız. Bu yemeklerin çoğu tamamen vegandır, ancak güvenli tarafta kalmak için kontrol etmek her zaman iyidir.

Geleneksel vegan yahnilerin en popüleri domatesli kuru fasulye yemeğidir, nohut nohuttur ve taze fasulye ya da fasulye fasulyesi klasik bir yemek klasiğidir. En sevilen pilav ve domatesli ıspanaklı güveç de var. Bu arada bazı pilav ve hemen hemen tüm bulgur yemekleri de vegan olacak, pişirme işleminde tereyağı (tereyağ) veya et suyu (et suyu) kullanıp kullanmadıklarını sormanız yeterli.

 

Dolma aslında Türkiye’de marketlerde, şarküterilerde ve ara sıra ev yemekleri yapan restoranlarda yaygın olarak bulunur. 

Bu bir sarma, dolma

Son olarak, ama kesinlikle en az değil, Türkçe’de kelimenin tam anlamıyla “doldurulmuş” anlamına gelen “dolma”. Bu nedenle dolma adı, anlaşılır bir şekilde, yaprak sarmadan biber dolması, patlıcan ve hatta lahana ve pazıya kadar değişen bir dizi Türk lezzetine uygulanır. Bu dolmaların çoğu, et ve vegan çeşitleriyle gelir, ikinci çeşitleme çok daha yaygın olarak bulunur. Böylece dolmalar, hangi türe sahip olduğunuza bağlı olarak mükemmel bir vegan atıştırmalık veya yemek yapar!

Neyse ki dolma aslında marketlerde, şarküterilerde ve bazen ev yemekleri yapan restoranlarda yaygın olarak bulunur. Hareket halindeyken almak için harika bir atıştırmalık, kuş üzümü ile baharatlanmış bir pirincin etrafına sarılmış üzüm yaprakları ilahi ve vegan çeşitleri süpermarketlerin soğutmalı bölümünde düzenli olarak bulunuyor.